Vikeså 2021

Vitamininnsprøyting i Vikeså!

For første gang har vi besøkt Vikeså, og for en flott dag vi skulle skape der!

Med masse entusiasme fra det lokale idrettslaget, Bjerkheim IL og den enda mer lokale sykkelklubben, Vigesaa-Sykleklubb, ble oppriggen unnagjort på et blunk. I fantastisk vær, med god fart i vinden, stod vi klare til å ta i mot alle ivrige publikummere og deltakere.

Løypa var av den mest trafikksikre typen, lenge, slake strekker på varierende underlag, kun brutt opp av noen hissige 90′ graders svinger. Det fikk dagens deltakere god tid til å forberede seg, under oppvarmingen ble løypa testet så mange ganger at flere kunne kjørt den med øynene lukket.

En driftig gjeng med foreldre skulle sende de unge og lovende på 10. klassetur, og hadde fått opp en kiosk hvor det florerte med kaffe, is, kake og brus. Om dette la grunnlaget for det energiske publikummet vites ikke, men vi skulle sannelig få oppleve et herlig nivå av jubel i hver eneste klasse.

Klokken ble 16.00 denne strålende søndagen, og starten gikk. Trehjulssykkel og støttehjul er første gjeng ut, og geleidet sikkert av støtteapparat og idrettslaget med solid vakthold fikk vi gleden av å se de inn til målgang i en voldsom fart.

Slik fortsatte dagen, klasse etter klasse i med og motvind, med solen stekende over seg, i runde på runde. Publikum jublet, rytterne smilte og strakk hendene i været, og Bjerkheim IL delte ut premier til alle dagens vinnere.

Tusen takk for en strålende dag, Vikeså!