Om løpet

Tour of Norway for kids er Norges desidert største sykkelritt for barn, hvor alle som starter vinner og alle får premie!
Det er gratis å delta, og alle deltagere får sin egen «kids» t-skjorte og flotte deltagerpremier.

Sjekk oss ut på sosiale medier, og bruk #tourkids i alle sykkelbilder dere legger ut, årets beste bilde vinner nemlig en sykkel!

Vi gjør som alle andre store sykkelritt med respekt for seg selv, på slutten av hvert arrangement deler vi ut tre spesielt designede sykkeltrøyer på vilkårlig nummer som vi trekker ut!
– Men vi gir oss ikke med det, hos oss deles det også ut en flunkende ny sykkel!

Eneste kriteriet for å kunne vinne en av disse fire flotte premiene er at deltakeren må opp på podiet, og dermed være der når vi roper opp vinnernummeret, ellers trekker vi vidre til vi finner noen som er til stede.

Rittet er åpnet for alle mellom 0 og 13 år, vi kjører det klassevis, mned følgende intervaller:

– Trehjulsykler og støttehjul
– 5-6 år
– 7-8 år
– 9-10 år
– 11-13 år

Ved stor deltagelse kjører vi enkle aldersklasser.

Hos oss kommer sikkerheten i høysete, så ingen får starte uten hjelm. Har du sparkesykkel er det bare å slenge seg med. Vi er ikke helt konsekvente på alderstrinn, er du fire år og har tatt av støttehjulene er det valgfritt om du vil kjøre sammen med trehjulssykkel og støttehjul eller fem og seks år. Samme gjelder om du er 5 år og fremdeles kjører med støttehjul på. Trehjulssykler og støttehjul kjører som regel en kortere runde enn de resterende klassene, her er det lokale justeringer på hvert enkelt sted. De andre klassene kjører rundløyper på rundt 500 meter, så justerer vi antall runder etter alder.

I år er det den femtende sesongen vi er på veien, og vi satser på et skikkelig rekordår i år. Vi skal som alltid besøke over 50 ulike steder rundt i hele Norge. Står ikke ditt sted på årets turneliste kan du oppfordre din lokale sykkelklubb om å søke for å bli vertsklubb neste sesong!

Sjekk oss også ut på facebook, der holder vi dere oppdatert daglig under turneen, og legger ut alt av videoer, bilder og informasjon.

Se på turnelisten og meld dere på, så sees vi på sykkelen i sommer!

Ved å delta på arrangementet godtar du at Tour of Norway for Kids kan bruke bildene av deltakere i ettertid, og at Tour of Norway for Kids eier alle rettigheter.

 

Hvordan skal du forberede deg til å delta?
Les tips fra vår sponsor Frog Bikes her!