Torvikbukt

Turneen gikk videre til Torvikbukt, og for en sykkelfest det skulle bli!

Torvikbukt er ei særdeles naturskjønn bygd som ligger ved Sunndalsfjorden, godt beskyttet av det 994 meter høye Reisfjellet. Selve tettstedet har hele 295 innbyggere, barneskole, barnehage, sykkelklubb og Joker-butikk, så sykkel, det er sentralt.

Gjemnes Sykkelklubb hadde, som i fjor, laget til en meget kul løype. En umiddelbar klassiker med innslag av bratte bakker, grus, og lange, raske sletter. Trehjulssykkel og Støttehjul, vår første klasse, skulle få bryne seg på en spesial-prolog.

Vi rigget oss til ved Gjemneshallen, rett ved siden av Joker Torvikbukt. Oppriggen gikk unna i en fei, og en lang og tøff arena stod klar til å ta imot de unge rytterne. Når klokken nærmer seg halv ett, med halvannen time til start, strømmet det allerede på med ivrige deltakere til Joker teltet, hvor t-skjorter og startnummer ble revet vekk.

Når klokken slo to, og det var duket for start i første klasse, kunne vi konstantere at hele 274 deltakere hadde meldt seg på! Sola skinte og alle deltakerne var klare for start.

Klasse på klasse gav maks innsats i den morsomme løypa, godt hjulpet av en fantastisk flott ledebil. Her hadde nemlig Slatlem tatt med seg en Tour de France dekorert Skoda Kodiaq, som kjørte foran med blinkende lys og ledet vei sammen med rytterne fra Gjemnes Sykkelklubb.

Når syklistene kom inn mot målgang ble de møtt av heiarop fra alle tilskuerne, før de svingte ut av arenaen og fikk velfortjente premier av Joker Torvikbukt! På Torvikbukt er nemlig alle vinnere, og alle får premier og applaus.

Tiden går fort når man har det så moro, og plutselig hadde vi sett fem klasser sykle i mål! Det betød bare en ting, nemlig premiesermoni! Joker kunne ta sats og hoppe opp på podiet, sammen med Slatlem. De delte ut tre proffe sykkeltrøyer, men festen var ikke over, det skulle også deles ut en splitter ny sykkel, og vinneren av en flott Frog bikes sykkel ble Maiken på 5 år, vi gratulerer!

Tusen takk for an fantastisk dag Joker Torvikbukt, Slatlem, Gjemnes Sykkelklubb og ikke minst hele Torvikbukt!