Tingvatn 2021

Tusen takk Tingvatn!

I dag har Norges desidert største sykkelritt for barn besøkt Tingvatn for andre gang. Tingvatn er ei perle av ei bygd, og administrasjonssenter i Hægebostad kommune. Her bor det rundt 100 mennesker, men likefullt tok det kun noen timer før påmeldingen var fulltegnet og 90 barn gledet seg til løp.

Endelig var dagen kommet, og vi ble møtt av strålende blide Joker-Kjøpmenn fra Joker Tingvatn, samt et fulltallig idrettslag. Hægebostad er kjent for dugnadsånden sin, med rette! Her hadde både damer og herrer med arbeidshansker og en enorm arbeidslyst, og det tok ikke lange tiden før området rundt Birkeland handelssenter var gjort om til en sykkelarena i særklasse, akkurat slik fjorårets suksessfulle arena formaliserte seg.

Vi tjuvstartet litt med påmeldingen i dag også, for her strømmet det til med unge ryttere fra fjern og nær. Startnummer og t-skjorter ble nærmest revet bort fra området, et området som var mer enn stort nok for oss. Faktisk så stort at Gumpens Auto Lyngdal kunne parkere en splitter ny Skoda Enyaq. Med et sykkelstativ på hengerfestet til Enyaq’en viste vi frem hvordan støtteapparatet kan frakte sykkelen trygt. I tillegg fikk Hægebostad vist frem sin nye brannbil, til unge øynes store fornøyelse. Den var tøff!

Klokken nærmet seg 18.00, og etter utallige kjørte runde hadde alle de talentfulle rytterne stilt seg opp, klare til å være heiagjeng mens de ventet på at det skulle bli deres tur til å tråkke til. Joker Tingvatn delte ut to profesjonelle trøyer, til to ekstra heldige deltakere, og rittet kunne gå sin seiersgang.

Syklist etter syklist la ut på den lange, jubelfylte ferden, og ble heiet rundt og inn til mål. Der ventet Joker Tingvatn med velfortjente premier, samt is og smoothie til alle syklistene.

For en oppfølger til fjorårets store sjokk, og for en stemning! Vi ble nesten slått i bakken av engasjementet som ble vist frem, og det var store smil så langt vi kunne se. Rytterne ble jublet inn til mål, alle som en, som plutselig hadde alle fått både heder, ære og mange premier.

Vi sier tusen takk for et aldeles herlig gjensyn, og gleder oss til neste gang vi skal stifte bekjentskap med Hægebostad og Tingvatn!

Tusen takk for oss!