Ski

Ski! Sykkel!

For første gang i verdenshistorien ble altså Ski vertsby for Tour of Norway for Kids. Godt hjulpet av en ivrig arrangør i Follo SK, skulle hele sentrum få oppleve sykkelfest på beste måte.

Vi lagde til en spennende løype på Rådhusplassen i Ski, og med mange typer underlag, krappe svinger og et langt oppløp skulle både rytterne og publikum få noe å jobbe med.

Det strømmet deltakere til fra alle kanter, og selv da himmelen åpnet seg og regnet fosset ned, var køen til påmeldingen lang som bare det. Hele 594 kids skulle få på t-skjorte og startnummer denne flotte mai-dagen. Et ustabilt vær gjorde ingenting med stemningen, som var stabilt skyhøy fra første tråkk under oppvarmingen og gjennom hele arrangementet.

Når selveste ordføreren i Ski åpner sykkelfesten med velvalgte ord, og et hav av trehjulssykkel og støttehjul-fantaster sendes avgårde, da blir det jo heller ikke bedre. Runde på runde ble forsert av et stadig eldre rytterkorps, og publikum hørtes over hele byen. Premier ble delt ut i et vannvittig tempo, og Follo SK hadde sin fulle hyre med å gjennomføre det hele, noe som ble gjort med glans.

Etter en times sykling i høyt tempo, stod premieseremonien for tur. Her kom Follo SK og ordføreren i Ski opp på podiet i skjønn forening, og delte ut tre trøyer og en helt ny sykkel! Slikt blir det minner av, og fire deltakere kunne juble ekstra høyt fra scenen.

Tuse hjertelig takk for en formidabel debut og en fantstisk dag, til hele Ski og alle de 594 deltakerne!