Skartveit 2021

Strålende Skartveit!

I dag har vi, for fjerde år på rad, besøkt strålende Skartveit. En sommerperle av de sjeldne, liggende på Halsnøy, en liten båttur fra Stavanger. Flottere omgivelser for et sykkelritt kan vi knapt tenke oss, legg til oppholdsvær, måkesus, lukt av saltvann og en dugnadsiver uten sidestykke, så har du vår ettermiddag oppsummert. Hovedveien ble stengt, og på null komma niks var området fremfor Joker Skartveit forvandlet til en fullverdig sykkelarena.

Klokken nærmet seg 17.00, og utdelingen av startnummer og t-skjorter fløy avgårde. Deltakerne strømmet til fra både ferge, båthavna, hytter og hus, og fasiten skulle vise at hele 64 hjelmer skulle få gi full gass i herlige Skartveit. Tilbudet fra Skartveit Gjestehavn er utømmelig, de har en fantastisk meny. Om inntaket fra nevnte restaurant var utslagsgivende vites ikke, men her var stemningen aldeles fortreffelig.

Før starten gikk avgårde delte Joker Skartveit ut hele tre profesjonelle trøyer til noen ekstra heldige deltakere. Publikum boblet over av energi, og det var ikke mangel på det hos første klasse ut heller, trehjulsykkel og støttehjul. På Skartveit kjøres det en sprek prolog, med god stigning ut fra start, vending, og påfølgende nedoverbakke inn til mål. Rytter på rytter ble møtt av et jubelbrøl inn på arenaen, og feriemodusen kunne knapt spores i tidsrommet sykkelløpet foregikk.

Tiden flyr, selv i sommerparadis, og plutselig hadde alle rytterne mottatt premieposer fra Joker Skartveit.

Vi fikk rekordhjelp til å rigge ned arenaen, og rakk og gomle i oss deilig middag i Skartveit Gjestehavn, som også drives av de dyktige Jokerkjøpmennene Kjetil og Anita. Tusen takk for en fantastisk opplevelse Skartveit!