For første gang i verdenshistorien var det duket for skikkelig sykkelfest på Rømskog, når Norges aller største sykkelritt for barn kom på besøk!

Med en feiende flott og splitter ny Joker-butikk i bakgrunnen rigget vi oss til med strålende hjelp fra Rømskog IL. Ordet hadde spredd seg som ild i tørt gress om at sykkelfesten på Rømskog var nært forestående, og allerede halvannen time før start hadde det begynt å komme ivrige kids for å plukke med seg både startnummer og røde t-skjorter.

Løypen var av det lange og tekniske slaget med en spesial-vri for de aller yngste. Trehjulssykkel og støttehjul skulle nemlig få lov til å sykle rundt hele Joker butikken. Når tiden nærmet seg start hadde godt over 100 kids allerede testet løypen en rekke ganger. Deretter stilte de seg flott opp på baksiden av gjerdene og var klare for å gjøre en real innsats som publikummere.

På Rømskog var både varmen og viftene satt på maks, og i det klokken slo 18:00 kunne vi heie av gårde et stort felt med trehjulsykkel- og støttehjulfantaster i medvind og strålende sol. Runden føyk avgårde! Premier ble delt ut av Joker Rømskog, og straks skulle ledersyklisten fra Rømskog IL vise veien ut på den lange runden for 5-6 åringene. De kom overraskende fort i mål, så skulle klasse på klasse gjøre seg kjent med den lange og teknisk utfordrende løypen. Vi heiet frem 7-8 åringene, 9 og 10 åringene før 11,12 og 13 åringene sladdet igjennom runden.

Når vi hadde fått gleden av å se alle rytterne komme trygt i mål, spratt Joker Rømskog opp på podiet for en høytidelig premiesermoni. 124 unge og lovende ryttere skuet opp på podiet i det trøyene og ikke minst sykkelen ble presentert. Det ble loddet ut gul, grønn og prikkete polkadott trøye til tre syklister, før Nakamura sykkelen levert av Intersport skulle finne seg et nytt hjem. Her spratt 6 år gamle Anabell Voelz opp på podiet, vi gratulerer!

Tusen hjertelig takk for en formidabel dag Rømskog!