Leland 2020

Årets 8. arrangement ble en verdensnyhet, for på Leland i Leirfjord har vi aldri før vært!

Premieren ble en suksess fra start, allerede en time før utdelingen av startnummer og t-skjorter begynte hadde det kommet til en rekke ivrige deltakere.

Ivrige hadde også dagens arrangører vært, Leirfjord IL hadde lagt ned utallige dugnadstimer for å få på plass et sykkelanlegg til vår ankomst, og for en løype det ble! Sammen med en klubb vi kjenner godt, Sandnessjøen og Omegn Cykleklubb, ble det laget en cyclocross inspirert løype på terreng vi kjenner godt fra sydligere strøk. Bortimot hele løp var gjerdet inn, og et var lurt, for i tidenes mest publikumsvennlige trasé skulle tilskuerne vise seg å være svært engasjerte. I kiosken til Leirfjord IL gikk vaffelpressene for fult, og det ble servert is, brus og kaffe til den store gullmedaljen.

Når det nærmet seg start hadde været bestemt seg for å holde regnet unna, og de fleste rytterne hadde testet den lange løypa både én og fem ganger. Første klasse forsvant avgårde, trykt geleidet av ryttere i ungdomsgruppa til SOCK. De mottok stormede jubel hele runden gjennom, en jubel som ikke skulle gi seg før absolutt alle de 90 deltakerne hadde fått premier.

Tusen takk for en helt fantastisk debut Leland, Leirfjord viste seg fra sin beste side, og vi har storkost oss!