Honningsvåg

For første gang i verdenshistorien skulle Norges største sykkelritt for barn lage sykkelfest på 71 grader nord, i flotte Honningsvåg!

Sammen med Klippen IL rigget vi oss til ved Nordkapphuset og statuen av krigshunden Bamse, og laget til en skikkelig sykkelarena! Oppløpet ble akkurat som vi har sett på tv fra Tour de France, men med ennå flottere omgivelser. Været var alle tiders, og solen strålte om kapp med barna som strømmet til for å få startnummer på sykkelen, og t-skjorte på kroppen.

Rytterne testet den lange og raske løypa, og kunne også få prøve seg på en ferdighetsløype.  De som testet løypa ble belønnet med en premie. Joker Kirkenes kom med en stor levering av varer, så Klippen hadde et forrykelnde utvalg i kiosken sin.

Tiden går fort i godt lag, og plutselig var det klart for start. Her seilte det inn et lite hav av syklister i vår første klasse, nemlig trehjulssykkel og støttehjul. De skulle åpne sykkelfesten, og fikk en spesialrunde for anledningen. Her gav de full gass fra start, og ble tatt i mot av et fantastisk publikum, som jublet og heiet gjennom hele dagen! Klasse på klasse skjøt fart gjennom Honningsvåg i det nydelige sommerværet, og rytterne kunne svinge inn til verdens nordligste Joker for å få velfortjente premier!

Når alle de 103 rytterne hadde vunnet, og jubelen hadde stilnet et lite minutt, var det duket for premieseremoni!

Joker Honningsvåg spratt rett opp på podiet, og skulle dele ut hele fem proffe trøyer, og en splitter ny sykkel, en fantastisk flott Nakamura. De fem ekstra heldige trøyevinnerne kom raskt opp på podiet, og vi skulle rope opp sykkelvinneren. Her ble dagens kanskje aller heldigste Tom-Emil Walsøe, som kan glede seg til ny sykkel! Vi gratulerer!

Tusen takk for en fantastisk dag Honningsvåg, for en debut! Vi storkoste oss 🙂

IMG_3157 IMG_3165 IMG_3172 IMG_3253 IMG_3235 IMG_3213 IMG_3272 IMG_3276 IMG_3300 IMG_3358 IMG_3326 IMG_3309

IMG_3376

IMG_3428 IMG_3452 IMG_3454