Elverum

Elverum skulle bli det siste stedet som fikk oppleve årets sykkelfest, altså vårt 54. stoppested i det ganske land. Hvert år er det litt vemodig å avslutte en herlig turné, og i år var intet unntak, for vi har hatt en formidabel sykkelfest! Elverum gjorde det de kunne for å toppe det hele, og både ryttere og publikum utviste en enorm entusiasme, i arenaen vi rigget til like ved Joker Foseid.

Nettopp Joker Foseid møtte svært mannsterke opp, og fra teltet deres kunne deltakerne hente ut både startnummer og t-skjorter. Sulland Elverum tok med seg en fantastisk flott Skoda Octavia, som også skulle få gleden av å gi gass rundt i den lange, raske løypa. Mange deltakere, og foreldre også, fikk både se og røre på den fine bilen.

Oppvarmingen gikk sin vante gang, noen av kidsa suste rundt i løypa mens resten meldte seg på, hvor Joker Foseid hadde sin fylle hyre med å dele ut nok t-skjorter og startnummer til alle som ville være med å sykle.

Været kunne ikke væt bedre, og viste seg fra den siden vi har sett usedvanlig mye fra i sommer. Med solen i nakken stilte første klasse seg opp på startstreken når klokken nærmet seg 15:00, og starten skulle gå avgårde. Trehjulsykler og støttehjul-ryttere forsvant bortover det lange oppløpet, og syklet som are det rundt i den lange løypa, og inn til jubelbruset som møtte klassene inne i arenaen. 5-6 år klinket også til, før publikum skulle få se 7-8 år doble antall runder. Lederbilen fra Sulland Elverum hadde full tank, og kjørte rundt i hver eneste runde, til alles store fornøyelse. Fornøyelse, det var også målgang, hvor hver eneste klasse fikk en drøss av premier hos Joker Foseid. Plutselig hadde også 9-10 og klasse 11-12-13 syklet alt de maktet, og årets siste premiesermoni skulle gå av skaftet.

En hel delegasjon fra Joker Foseid og Sulland Elverum stod klare oppe på podiet, hvor det skulle deles ut en prikkete polkadott klatretrøye, en Skoda-grønn poengtrøye og en gul ledertrøye, sammen med en splitter ny sykkel. Startnummer på startnummer ble ropt opp, og overlykkelige vinnere spratt opp på podiet. Nå var det kun sykkelen igjen, som ble løftet høyt i sky så alle kunne få ta en skikkelig titt på den. Vinneren av en splitter ny Nakamurasykkel levert av Intersport under årets siste arrangement ble 5 år gamle Michael Mikita, vi gratulerer!

Tusen takk for oss Elverum!