Bygland 2021

Baluba i Bygland!

I dag har Norges desidert største sykkelritt for barn besøkt Bygland for første gang! Bygland er ei perle av ei bygd, og her har de alt, oppvekstsenter, kirke, aldershjem. Nå skulle de få en sykkelfest også.

Endelig var dagen kommet, og vi ble møtt av strålende blide Joker-Kjøpmenn fra Joker Bygland, samt et fulltallig idrettslag. Bygland er kjent for dugnadsånden sin, med rette. I det flotte området fremfor joker-butikken kom det sporenstreks opp en suveren sykkelarena, og løypa var av det spennende slaget.

Vi tjuvstartet litt med påmeldingen i dag også, for her strømmet det til med unge ryttere fra fjern og nær. Startnummer og t-skjorter ble nærmest revet bort fra området, et område som var mer enn stort nok for å kunne opprettholde gode smitteverntiltak.

Klokken nærmet seg 18.00, og etter utallige kjørte runde hadde alle de talentfulle rytterne stilt seg opp, klare til å være heiagjeng mens de ventet på at det skulle bli deres tur til å tråkke til. Joker Bygland og Byglandstunet AS delte ut to profesjonelle trøyer, til to ekstra heldige deltakere, og rittet kunne gå sin seiersgang.

Syklist etter syklist la ut på den lange, jubelfylte ferden i strålende sommervær, og ble heiet rundt og inn til mål, hvor velfortjente premier ble delt ut.

For en stemning! Vi ble nesten slått i bakken av engasjementet som ble vist frem, og det var store smil så langt vi kunne se. Rytterne ble jublet inn til mål, alle som en, som plutselig hadde alle fått både heder, ære og mange premier.

Vi sier tusen takk for en aldeles strålende debut, og gleder oss til neste gang vi skal stifte bekjentskap med dere!

Tusen takk for oss!