Bli klar til Tour of Norway for Kids!

Har du meldt deg på Tour of Norway for Kids i år, men vet ikke helt hva du skal forvente eller hvordan du best bør forberede deg? Her kommer noen tips fra Frog Bikes!

 

1.Gruppesykling– Dra på tur med venner og familie for å bli vant med å sykle tett i tett med andre. Dette vil gjøre at du føler deg tryggere under rittet.


2.Sykkelferdigheter
– Gjennomfør en sykkelferdighets trening i hagen eller på en annen åpen plass. Lag en kjeglebane for å øve på å svinge, bremse og å ha kontroll på sykkelen, dette vil gi deg bedre sykkelferdigheter på rittdagen.


3.Vær forberedt –
både på løypa og på været. Dersom du har sjansen, kan det være lurt å prøvekjøre løypa for å vite hva du kan forvente og kan også hjelpe på nervøsiteten. Sjekk også alltid værmeldingen for å være sikker på at du har med riktige klær, slik at du kan holde deg varm og tørr uavhengig av været.


4.Sjekk sykkelen –
gjennomfør en sykkelsjekk uken før. Pass på at dere sjekker både dekk, bremser, gir, og at ingenting er løst i uken som leder opp til Tour of Norway for Kids. Dette gjør at dere har tid til å få ordet opp i eventuelle problemer i tide. Vask kjedet godt, og sett det inn med olje, så er dere sikre på at det fungerer fint.


5.Pakk utstyret ditt –
det er en god idé å pakke utstyret kvelden før, og ha dette klart før du legger deg. Morgenen før rittet kan være hektisk og det er let å glemme noe i siste liten – det siste du ønsker er å glemme hjelmen og dermed ikke kunne starte. Det er også mulig å lage en sjekkliste for å sikre at du husker alt.


6.Vannflaske og mat –
alltidha med vannflaske på sykkeltur. Det er lett å bli tørst, også på kalde dager. En sunn snack bar eller tørket frukt i eventuelle lommer kan også være lurt for å få litt ekstra energi rett før rittet.


7.Husk å spis godt –
kroppen vår trenger drivstoff, spesielt under trening. Spis en ordentlig mettende frokost, slik at kroppen har energien den trenger utover dagen.


8.Vær på plass tidlig –
å være på plass litt tidlig gjør at du kan være avslappet og spent når rittet starter. Du får god tid til å registrere deg, feste på startnummeret og til å gå på toalettet. Det gir deg også mulighet til å sykle litt for å teste sykkelen og varme opp beinmusklene.


9.Gjør ditt beste
– Det spiller ingen rolle om du kommer først eller sist. Å delta på Tour of Norway for Kids vil gi deg nyttige erfaringer til neste ritt. Husk å fokusere og gjør ditt beste når du er I gang.


10.Ha det gøy og feir vel gjennomført ritt –
Det aller viktigste er å ha det gøy når du deltar. All trening og forberedelser i forkant av arrangementet bidrar til å legge til rette for en hyggelig og morsom opplevelse. Og når du kommer i mål kan du feire med andre deltakere og de som har vært med og heiet på deg!

 

Besøk vår hjemmeside, www.frogbikes.no