Askøy 2022

Astronomisk på Askøy!

Herdla Fort viste seg igjen fra sin beste side, vi ble møtt av et lett vinddrag som gjorde temperaturen behagelig i strålende sol. Når vi kom til dagens start ble vi møtt av en skikkelig dugnadsgjeng fra Astrik, Askøy Sykkel og Triathlonklubb. Her var det kun pågangsmot, smil og arbeidshansker å se, og før vi fikk summet oss var arena og teltlandsby satt opp.

Herdla Fort han vi hatt gleden av å besøke flerfoldige ganger, og selv om det er en rivende utvikling på denne plassen som har hatt bosetning siden steinalderen, er arenaen vår ganske så lik. Det samme er runden, selv i år hvor vi har hele 55 arrangementer rundt om kring i hele landet, er dette den lengste runden vi har.

En nyvinning for året var løypa til de aller minste, den klassen vi kaller trehjulssykkel og støttehjul. De fikk en spesial-prolog og bryne seg på, og 18.00 gikk starten for nettopp den klassen. Etter en god times oppvarming var det fart i beina på samtlige, og de nærmest spant oppover den flotte veien med jevn stigning, hele veien til målgang.

Det er umulig å reise til Askøy uten å bli bergtatt av folkene, hvilken entusiasme, og for et publikum! Her ble samtlige syklister møtt med en enorm legg av lyd, heiarop og klapping på gjerdene, wow! Det var ikke bare vi som syntes dette var stas, her var det kun store smil å se!

Klasse 5 og 6 år åpnet den lange sykkelrunden, og her skulle vi få se over 230 ryttere, i alle klasser var det hele 302 syklister!

11. september blir det på ny sykkelfest for hele familien, gå på www.astrik.no for mer informasjon.

Tusen takk for en utrolig flott dag Askøy, takk til Astrik som arrangerer, takk til Skoda Kokstad og Joker Hanøy for premier. Vi glede oss allerede til neste gang!