Åkrestrømmen

For første gang i verdenshistorien skulle Norges desidert største sykkelritt for barn endelig komme til Åkrestrømmen!

Åkrestrømmen er et tettbegyd sted i kommunden Rendalen, som ligger i nordenden av Storsjøen der elvene Mistra og Rena møtes. Åkrestrømmen er kjent som «porten til Rendalen», og er et aldeles herlig sted! Fra Åkrestrømmen har det kommet mange store skiløpere gjennom tidene, men jammen kan de levere både publikummere og syklister også!

Dagen startet ved Joker Aasheim, hvor vi rigget til et fantastisk flott arena med særdeles god hjelp fra Rendalen Idrettslag. Joker Aasheim rigget til grill, og det ble levende musikk under oppvarmingen. Mellom sykling, utdeling av t-skjorter og startnummer, pølsespising og konsert, strømmet det til med deltakere helt frem til startskuddet skulle gå!

En spennende løype møtte kidsa, hvor innslag av både asfalt, grus og litt sti stod på plakaten! Løypa var kjempetøff, og passet rytterne som hånd i hanske. En avslutning gjennom et langt oppløp i slak motbakke er flott, og rytterne kunne få velfortjente premier av Joker Aasheim, sammen med saft og pølser, etter målgang.

Rytter på rytter kom smilende inn til mål, publikum heiet utrettelig, og i første klasse fikk vi også se årets eldste deltaker, Marry på 90 år tok rullatoren fatt og fulgte kidsa gjennom hele løypa. Alle syklist kom trykt til mål, riktignok i en formidabel fart.

Premiesermoni skulle det også bli, Joker Aasheim delte nemlig ut hele tre profesjonelle trøyer, og en splitter ny sykkel! Sykkelvinner på Åkrestrømmen ble Ola Flottorp-Johannesen på 4 år, vi gratulerer så mye!

Tusen takk for en helt fantastisk dag Åkrestrømmen!