Sundvollen 2023

Suverene Sundvollen!

«I gamle dager» åpnet vi alltid turnéen ved ærverdige Sundvolden Hotel. Dessverre har det blitt et lengre opphold pga koronasituasjonen. Men den tid er over og endelig var vi tilbake på Sundvollen og feiret åpningen av årets Tour of Norway for kids-turné. Og den feiringen ble virkelig av det minnerike slaget!

Ingenting slår en vakker vårdag med sol omringet av noen lette skyer. Morgenkvistene er riktignok noe kjølige men den kalde lufta forsvinner med en gang sola gjør sitt inntog. Akkurat slik var det denne dagen, der vi begynte å forberede dagens sykkelfest med jakke og pakket ned arrangementet i t-skjorta. Vi fikk storartet hjelp fra både Ringerike SK og IL Hole Cykleklubb. Med det utgangspunktet kunne det rett og slett ikke gå feil for disse to klubbene kan virkelig kunsten med å rigge til og gjennomføre sykkelritt. På null komma svisj var arenaen oppe og vi var klare for å ta i mot dagens helter.

Allerede en time før start var arenaen prydet av forventningsfulle deltagere med stolte ledsagere på slep. Da var det bare å slå i hjel litt tid frem til start. Og hva er vel bedre enn å hente kule artikler fra vår Joker-vogn, og som i tillegg var helt gratis, mens man venter på startskuddet.

Som foregående år er løypa på Sundvollen rask og krevende, så her er det viktig at hjelmen er på og at bremsene fungerer som de skal. Kl. 13.00 sendte vi av gårde de unge rytterne. De  gyvde løs på den noe krevende traséen, noe som ikke bydde på store problemer for denne gjengen, for på rekordtid rullet alle sammen over målstreken til øredøvende jubel fra de fremmøtte supporterne. Og da vanket det selvsagt velfortjente premier til samtlige deltagere. I tillegg var det noen ekstra heldige barn som fikk med seg kule sykkeltrøyer hjem. For en åpningsdag dette ble!

Tusen takk til Ringerike SK og IL Hole Cykleklubb for strålende innsats! Og takk til Sundvolden Hotel for gjestfrieheten og til våre lokale sponsorer, Albjerk Bil, Saga Regnskap og Tudu AS. Og en stor takk til våre trofaste samarbeidspartnere; Joker, Skoda, Ifor Williams og Xplora. Og en stor takk til alle dere som gjorde denne dagen så minneverdig, enten du satt på sykkelsetet eller heiet deltagerne gjennom løypa!

På gjensyn, Sundvollen!